ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ


Ένα από τα πιο κοινά «λάθη» που γίνονται από τους επιχειρηματίες είναι να ενεργοποιούν τις διαδικασίες για την έκδοση άδειας λειτουργίας αφού πρώτα έχουν μισθώσει το ακίνητο που τους ενδιαφέρει.

Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα προβλήματα που παρουσιάζονται στα πλαίσια έκδοσης μιας άδειας λειτουργίας, προκύπτουν λόγω της μη καταλληλόλητας του ακινήτου. Η λανθασμένη επιλογή ακινήτου μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα, καθυστερήσεις, μεγάλες αυξήσεις στον προϋπολογισμό εγκατάστασης της επιχείρησης ή ακόμα και την αδυναμία ίδρυσης της επιχείρησης στο συγκεκριμένο ακίνητο. Επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι είναι απαραίτητη η συμβολή μηχανικού πριν τη μίσθωση του ακινήτου, προκειμένου να εξετασθεί η καταλληλόλητα του ακινήτου αλλά και να προϋπολογιστεί το κόστος (εφόσον προκύπτει) που απαιτείται ώστε να αποκτήσει το ακίνητο τις κατάλληλες προδιαγραφές που ορίζει η νομοθεσία.

Το γραφείο μας παρέχει τις υπηρεσίες του από την αρχή της διαδικασίας ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας της δραστηριότητάς σας, από τον έλεγχο ακόμα ενός ακινήτου πριν ακόμα πραγματοποιηθεί η μίσθωση του, ενώ στην συνέχεια αναλαμβάνει και όλη την διαδικασία που απαιτείται για την αδειοδότηση της από τις αρμόδιες υπηρεσίες.(Πυροσβεστική Υπηρεσία, Διεύθυνση Ανάπτυξης, Δήμος, Διεύθυνση Υγείας, Διεύθυνση Συγκοινωνιών κ.α.)

Αναλαμβάνουμε τη σύνταξη και έγκριση του πλήρους φακέλου για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας όλων των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, εκπονώντας όλες τις απαραίτητες μελέτες. Οι υπηρεσίες που παρέχουμε περιλαμβάνουν:

-Έρευνα για επιτρεπόμενες Χρήσεις Γης στο ακίνητο που θα μισθωθεί ή θα αγοραστεί.

-Ανεύρεση σχεδίων (τοπογραφικό, κατόψεων, κλπ) του καταστήματος από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία.

-Αυτοψία και έλεγχος για το αν πληρούνται οι προδιαγραφές.

-Αποτύπωση και πρόταση διαρρύθμισης χώρου σε περίπτωση που απαιτούνται αλλαγές.

-Οικοδομική Άδεια Αλλαγής Χρήσης εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

-Δημιουργία Σχεδίων

-Βεβαίωση Μηχανικού πως πρόκειται για χώρο κύριας χρήσης κατάλληλο για την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

-Βεβαίωση καταλληλότητας ηλεκτρολογικού, μηχανολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων από αρμόδιο εγκαταστάτη-Μηχανικό.

-Μελέτη πυροπροστασίας και έκδοση Πιστοποιητικού Πυροπροστασίας σύμφωνα με τις Πυροσβεστικές Διατάξεις. 

-Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων.

-Συγκέντρωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών και κατάθεση τους στην αρμόδια αρχή.

-Πλήρη διεκπεραίωσή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εκδοθεί η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας οποιασδήποτε δραστηριότητας καταστήματος.
   
Ενδεικτικές μορφές για αδειών λειτουργίας που αναλαμβάνει το γραφείο μας είναι:

-Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως: εστιατόρια, ψητοπωλεία, οβελιστήρια, πιτσαρίες, καφενεία, αναψυκτήρια, σνακ μπαρ, ουζερί, παντοπωλεία, οπωροπωλεία, κυλικεία, κομμωτήρια, πρατήρια άρτου, πρατήρια ειδών ζαχαροπλαστικής μετά παρασκευαστηρίου, κλπ.

-Εργαστήρια και βιοτεχνίες, ξυλουργεία, τυπογραφεία, εργαστήρια αλουμινοκατασκευών και σιδηροκατασκευών, εργαστήρια ραπτικής, εργαστήρια οδοντοτεχνικής, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, αρτοποιεία, catering, κλπ.

-Γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής και αδυνατίσματος, διαιτολογικά γραφεία, φαρμακοποθήκες, φαρμακεία, ιατρεία κ.λπ.

-Συνεργεία αυτοκινήτων, πλυντήρια αυτοκινήτων, σταθμοί αυτοκινήτων, κλπ. 

Πριν την αγορά ή ενοικίαση ενός επαγγελματικού χώρου, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο προέλεγχος αυτού από Μηχανικό ώστε να βεβαιωθεί η καταλληλόλητα του χώρου και η πληρότητα των προϋποθέσεων για τη χρήση που τον προορίζετε.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον πληροφόρηση.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας άμεσα για περισσότερες πληροφορίες ή καλέστε μας στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας

Διεύθυνση:

Μπρωκούμη 30Β, Ξάνθη, 67131

Μπιζανίου 51, Κοζάνη, 50131

E-mail:

antoniadischristo@gmail.com

cantoniadis79@hotmail.com

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:

2541062939, 6945042257, 6972229209, 6949104024